Η σύγκρουση Ρωσία-Ουκρανία έχει επιπτώσεις «στους γείτονες»! Η κεντρική ασιατική δύναμη που αναγγέλλεται για να σταματήσει το νόμισμα!

March 10, 2022

τα τελευταία νέα της εταιρείας για Η σύγκρουση Ρωσία-Ουκρανία έχει επιπτώσεις «στους γείτονες»! Η κεντρική ασιατική δύναμη που αναγγέλλεται για να σταματήσει το νόμισμα!

Με την κλιμάκωση της σύγκρουσης μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας, οι πιό πρόσφατες ειδήσεις είναι ότι στις 6 Μαρτίου, η τοπική ώρα, το γαλλικό προεδρικό παλάτι δήλωσε ότι την ίδια ημέρα, ο γαλλικός Πρόεδρος Macron και ρωσικά Πρόεδρος Vladimir Putin είχε ένα τηλεφώνημα, και η ρωσική πλευρά επιβεβαίωσε ότι θα βομβαρδίσει το λιμένα της Οδησσός.
Ο λιμένας της Οδησσός είναι ο μεγαλύτερος λιμένας στην Ουκρανία, με το συχνό εξωτερικό εμπόριο, και ακόμη και οι κινεζικοί εξαγωγείς έχουν αναφέρει ότι μερικά αγαθά είναι προσαραγμένα στο λιμένα.


Το τρέχον εμπόριο με τη Ρωσία και την Ουκρανία έχει επηρεαστεί σοβαρά.
Από τη ρωσικός-ουκρανική κρίση, όλους τους ουκρανικούς λιμένες έχουν κλείσει και τα δεμένα σκάφη δεν μπορούν να φύγουν. Επιπλέον, μετά από Maersk, το Msc, το CGM CMA, hapag-Lloyd, και ΚΆΠΟΙΟ έχουν αναστείλει διαδοχικά τις διαδικασίες στη Ρωσία και το διαστημόπλοιο της Ουκρανίας, Maersk και CMA άλλη μια φορά έχει επεκτείνει το πεδίο της επιχειρησιακής αναστολής, συμπεριλαμβανομένης της αναστολής των της Λευκορωσίας σχετικών επιχειρήσεων επιχειρήσεων και σιδηροδρόμων και αεροπορικών μεταφορών.
Η συνολική ικανότητα αυτών των πέντε ναυτιλιακών εταιριών αποτελεί σχεδόν 60% της παγκόσμιας αγοράς.
Οι στάσεις μεταφόρτωσης σε ολόκληρη την Ευρώπη έχουν αυξηθεί κατά 43 τοις εκατό από τις 17 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το φορέα παροχής υπηρεσιών FourKites διοικητικών μεριμνών αλυσιδών εφοδιασμού, περαιτέρω στοιχεία της ογκώδους διάσπασης στο εμπόριο που προκαλείται από το ρωσικός-ουκρανικό πόλεμο. Οι καθυστερήσεις προφέρθηκαν ιδιαίτερα συσκευασμένα στα καταναλωτής αγαθά και τα τρόφιμα και τα ποτά, με μερικούς ευρωπαϊκούς πελάτες που βλέπουν μια αύξηση 55% κατοικούν χρόνος.
Οι αποστολές κιβωτίων στη Ρωσία έπεσαν από 17% κατά τη διάρκεια του ίδιου χρονικού διαστήματος, και είναι πιθανό να δουν ακόμα τις πιό απότομες πτώσεις ως διαδεδομένες κυρώσεις και οι εμπορικές αποφάσεις των ναυτιλιακών εταιριών προσκρούουν.
Βραχυπρόθεσμα, οι ρωσικοί επιχειρήσεις και οι καταναλωτές ανακατώνουν για να σπάσουν απότομα τα επάνω κύρωση-επηρεασθε'ντα αγαθά, τα οποία θα αντιμετωπίσουν τις αυστηρές ελλείψεις. Σε περίπου τρεις εβδομάδες, ο αριθμός επιχειρήσεων που αποσύρουν από τη Ρωσία αναμένεται για να ασκήσει επίδραση στη αλυσίδα εφοδιασμού.


Οι συμμετέχοντες αγοράς προβλέπουν ότι οι θλίψεις αλυσιδών εφοδιασμού θα ενταθούν και τα ποσοστά ωκεάνιου φορτίου θα αυξηθούν αισθητά.
Όσον αφορά στα φορτηγά τρένα Κίνα-Ευρώπη που έχουν προσελκύσει πολλή προσοχή, ένας μικρός αριθμός φορτηγών τρένων Κίνα-Ευρώπη θα περάσει μέσω της Ουκρανίας πριν, αλλά όλα τους έχουν ανασταλεί. Τα τραίνα που περνούν μέσω της Ρωσίας τρέχουν ακόμα κανονικά. Η επιχείρηση διατηρεί επίσης την επικοινωνία με τους πράκτορες κατά μήκος της διαδρομής και πληρώνει τη πολλή προσοχή στη σχετική κατάσταση.
Εκτός από τις ρωσικές και ουκρανικές αγορές, μια άλλη χώρα που επηρεάζεται βαθειά είναι Καζακστάν, μια σημαντική κεντρική ασιατική χώρα.
Σαν μέλος της ευρασιατικής οικονομικής ένωσης, 42% των εισαγωγών του Καζακστάν στα πλαίσια της οργάνωσης προέρχονται από τη Ρωσία. Επομένως, ο νέος κύκλος των κυρώσεων ενάντια στη Ρωσία θα ασκήσει επίδραση στην οικονομία του Καζακστάν, και η υποτίμηση του ρωσικού ρουβλιού θα ασκήσει επίσης την πίεση στην οικονομική βιομηχανία του Καζακστάν.
Ο πρώτος αναπληρωτής υπουργός του Υπουργείου εθνικής οικονομίας του Καζακστάν, Timur Zakosilikov, που μιλιέται για την κατάσταση στην αγορά συναλλάγματος, που λέει: «Τώρα με τη διακύμανση της ρωσικής συναλλαγματικής ισοτιμίας ρουβλιών, φυσικά, θα υπάρξει ένας ορισμένος αντίκτυπος στην οικονομία του Καζάκου και τη συναλλαγματική ισοτιμία TENGE. αντίκτυπος. Η But Bank Negara έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα.»
Ένας εκπρόσωπος για την τράπεζα του Καζακστάν είπε: «Εάν το ρούβλι παραμένει σε αυτήν την θέση, το TENGE είναι πιθανό να ακολουθήσει. Έχουμε τα πιό μακροχρόνια σύνορα με τη Ρωσία, ο εμπορικός όγκος είναι πολύ μεγάλος, και συνδεόμαστε οικονομικά.»
Στις 28 Φεβρουαρίου, η τοπική ώρα, η οικονομική εποπτική αρχή του Καζακστάν ανήγγειλε ότι το TENGE εθνικού νομίσματος αναστάλη από τις εμπορικές συναλλαγές, και ούτε οι τράπεζες ούτε τα γραφεία ανταλλαγής δεν παρείχαν τις αναφορές. Στη συνέχεια, σημαντικές τράπεζες στο Καζακστάν ανέστειλαν την επιχείρηση συναλλάγματος, και τα σημεία ανταλλαγής στις πόλεις όπως ο κύριος nur-σουλτάνος και το Αλμάτι ανέστειλαν την αγορά των αμερικανικών δολαρίων.
Στο πρωί της 28ης Φεβρουαρίου, η αναλογία δολάριο--TENGE ήταν 1:496, και το TENGE που υποτιμήθηκε από 8,3% από τον περίβολο της περασμένης Παρασκευής (25 Φεβρουαρίου).
Σύμφωνα με οικονομικό ειδικό Shamsutdinov, οποιεσδήποτε σοβαρές διακυμάνσεις συναλλαγματικής ισοτιμίας νομίσματος έχουν επιπτώσεις έντονα στην αγοραστική δύναμη των πολιτών. Θεωρεί ότι οι τιμές των περισσότερων προϊόντων θα αυξηθούν.
Το 2021, η κορυφή τρία του Καζακστάν εμπορικοί εταίροι είναι Ρωσία (24,2 δισεκατομμύριο ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ δολάρια στο διμερές εμπόριο), Κίνα (περίπου 18,2 δισεκατομμύριο ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ δολάρια) και Ιταλία (9,6 δισεκατομμύριο ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ δολάρια).
Εκτός από τον αντίκτυπο της κατάστασης, αξίζει επίσης ότι αυτήν την περίοδο, το Καζακστάν ερευνά αυστηρά τις γκρίζες εισαγωγές, θεωρώντας ότι έχει προκαλέσει τη σημαντική ζημία στους εσωτερικούς παραγωγούς και τους νομικούς εισαγωγείς, και ασκεί επίσης αρνητική επίδραση στο εθνικό προϋπολογισμό. Λαμβάνοντας υπόψη αυτό, τα σχετικά τμήματα έχουν ενισχύσει σημαντικά την τελωνειακή επίβλεψη στα σύνορα με την Κίνα, και σε λιγότερο από δύο μήνες, ο εκτελωνισμός και τα δασμολόγια των αγαθών έχουν αυξηθεί σημαντικά.