Γρήγορος έλεγχος! Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανήγγειλαν ξαφνικά την αποκατάσταση απαλλαγή δασμολογίων για 352 κινεζικά προϊόντα!

March 29, 2022

τα τελευταία νέα της εταιρείας για Γρήγορος έλεγχος! Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανήγγειλαν ξαφνικά την αποκατάσταση απαλλαγή δασμολογίων για 352 κινεζικά προϊόντα!

Τα προϊόντα σας απαριθμούνται;

Στις 23 Μαρτίου, η τοπική ώρα, το γραφείο του Ηνωμένου εμπορικού αντιπροσώπου (USTR) ανήγγειλε στον επίσημο ιστοχώρο της ότι θα αποκαθιστούσε τις απαλλαγές δασμολογίων για μερικές κινεζικές εισαγωγές, που περιλαμβάνουν 352 των 549 εκκρεμών προϊόντων. Ο κανονισμός θα ισχύσει για τα αγαθά που εισάγονται από την Κίνα μεταξύ 12 Οκτωβρίου 2021 και 31 Δεκεμβρίου 2022.

τα τελευταία νέα της εταιρείας για Γρήγορος έλεγχος! Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανήγγειλαν ξαφνικά την αποκατάσταση απαλλαγή δασμολογίων για 352 κινεζικά προϊόντα!  0

Η αρχική διεύθυνση της ανακοίνωσης:

https://ustr.gov/about-us/policy-offices/press-office/press-releases/2022/march/ustr-issues-determination-reinstatement-certain-exclusions-china-section-301-tariffs

 

Η ερώτηση ότι η καθεμία ανησυχεί για είναι ποια προϊόντα είναι απαλλαγμένα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι απαλλαγμένες κατηγορίες περιλαμβάνουν ορισμένους τύπους μερών ποδηλάτων, μηχανών, μηχανημάτων, χημικών ουσιών, τσαντών θαλασσινών και αποσκευών.

 

Ο συγκεκριμένος κατάλογος έχουμε:

τα τελευταία νέα της εταιρείας για Γρήγορος έλεγχος! Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανήγγειλαν ξαφνικά την αποκατάσταση απαλλαγή δασμολογίων για 352 κινεζικά προϊόντα!  1

Αναφέρεται ότι αυτό το μέρος του καταλόγου απαλλαγμένων ημερομηνιών αγαθών πίσω στο χρόνο όταν το ατού ήταν στην αρχή, επιβάλλοντας τα δασμολόγια 7,5% σε 25% στα κινεζικά προϊόντα αξίας US$370 δισεκατομμύριο. Μεταξύ αυτών των δασμολόγιο-προστιθέμενων αγαθών, οι Ηνωμένες Πολιτείες παρείχαν αρχικά περισσότερα από 2.200 προϊόντα. Απαλλαγές δασμολογίων για να παρέχει την ανακούφιση σε ορισμένους βιομηχανίες και λιανοπωλητές. Οι περισσότερες παραιτήσεις τελείωσαν όταν έληξαν, αλλά 549 επεκτάθηκαν για ένα έτος, και αυτές έληξαν επίσης στα τέλη του 2020.

 

Στις 8 Οκτωβρίου πέρυσι, USTR ανήγγειλε ότι σκοπεύει να απαλλάξει τα δασμολόγια σε 549 στοιχεία εισαγόμενα από την Κίνα και επιδιώκει τα δημόσια σχόλια σε αυτό. Μετά από σχεδόν ένα εξάμηνο, USTR επιβεβαίωσε τον κατάλογο.

 

Η «σημερινή απόφαση λήφθηκε μετά από προσεχτική εξέταση των δημόσιων σχολίων και διαβουλεύσεις με άλλες ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ αντιπροσωπείες,» USTR εν λόγω.

 

Από τη λήψη του γραφείου, ΗΠΑ ο Πρόεδρος Joe Biden επρόκειτο υπό πίεση από την ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΉ επιχειρηματική κοινότητα και μερικούς νομοθέτες και από τα δύο κόμματα να διευκολύνει το φορτίο των δασμολογίων στα εισαγόμενα αγαθά.

 

Τέλη Ιανουαρίου του 2022, περισσότερα από 140 μέλη του δημοκρατικού και τα Κόμματα των Ρεπουμπλικάνων στην ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ Βουλή των Αντιπροσώπων έστειλαν μια κοινή επιστολή στο γραφείο του ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ εμπορικού αντιπροσώπου, που απαιτεί την επέκταση των απαλλαγών δασμολογίων γιατί τα κινεζικά αγαθά εξήγαγαν στις ΗΠΑ για να βοηθήσουν τις ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΈΣ επιχειρήσεις να ανακτήσουν από τη ζημία που προκλήθηκε από τη νέα επιδημία πνευμονίας κορωνών. Αποκατάσταση από τους κινδύνους όπως οι διασπάσεις αλυσιδών εφοδιασμού.

 

Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ Βουλή των Αντιπροσώπων που λέεται στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις κοινών επιστολών ότι τα δασμολόγια που επιβάλλονται στα κινεζικά αγαθά που εξάγονται στις ΗΠΑ στο πλαίσιο της παραγράφου 301 έχουν ασκήσει ευρεία επίδραση στις ΗΠΑ που κατασκευάζουν, γεωργίας, αλιείας, λιανικής πώλησης, ενέργειας, τεχνολογίας και εταιρειών υπηρεσιών (ΜΜΕ) με την πιό αδύνατη ικανότητα δαπανών δασμολογίων έχει χτυπηθεί ιδιαίτερα σκληρά. Συγχρόνως, «η παράγραφος 301» έχει αυξήσει τις τιμές μιας σειράς καταναλωτικών αγαθών που εξάγονται από την Κίνα στις Ηνωμένες Πολιτείες, που βλάπτει συμφέρον των αμερικανικών οικογενειών και των καταναλωτών.

 

Από τον περασμένο Αύγουστο, περισσότερο από 30 οι επιδρύτερες επιχειρηματική μονάδα στις Ηνωμένες Πολιτείες (όπως το αμερικανικό εμπορικό επιμελητήριο, η αμερικανική επιχειρησιακή στρογγυλή τράπεζα, η εθνική λιανική ομοσπονδία, η αμερικανική ομοσπονδία αγροτικών γραφείων και η αμερικανική ένωση βιομηχανίας ημιαγωγών, κ.λπ.) Η επιστολή κάλεσε την κυβέρνηση Biden για να ξαναξεκινήσει τις εμπορικές συζητήσεις με την Κίνα και να κόψει τα δασμολόγια στις κινεζικές εισαγωγές.

 

Αλλά υπάρχουν naysayers. Το Εθνικό Συμβούλιο των υφαντικών οργανώσεων, που αντιπροσωπεύει τη βιομηχανία ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ κλωστοϋφαντουργίας, θέλει την κυβέρνηση για να κρατήσει τα δασμολόγια στα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα ενδυμασίας και σπιτιών από την Κίνα.

 

Σύμφωνα με μια έρευνα από Moody Analytics, περισσότερο από 90% των δασμολογίων που επιβάλλονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες στην Κίνα αντέχω από τις αμερικανικές επιχειρήσεις και τις οικογένειες. Το πιο σημαντικό, ο περιορισμός των εισαγωγών από την Κίνα έχει περισσότερα αρνητικά αποτελέσματα, κοστίζοντας στις Ηνωμένες Πολιτείες μεγάλος αριθμός εργασιών και αναγκάζοντας τον πληθωρισμό για να πετάξει στα ύψη.

 

Το πιό πρόσφατο στοιχείο δείχνει ότι ο αμερικανικός δείκτης τιμών καταναλωτή (ΔΤΚ) τον Ιανουάριο του 2022 αυξήθηκε από 7,5% ετήσια, χτυπώντας ένα 40-έτος υψηλό από το Φεβρουάριο του 1982. Ακόμα και μετά από τον αποκλεισμό των πτητικών τιμών τροφίμων και ενέργειας, ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΣ πυρήνας ΔΤΚ αυξήθηκε 6 τοις εκατό τον Ιανουάριο από ένα έτος νωρίτερα, το μεγαλύτερο ετήσιο κέρδος από τον Αύγουστο του 1982.